Sådan laver du en flot fotovæg i dit hjem!

Photo credit: norsu.com.au

Fototovægge har i lang tid været et populært tiltag i boligindretningen. Det er bestemt heller ikke uden god grund, for en flot fotovæg kan virkelig skabe liv, men også give ro og balance til dit hjem. Mange tror fejlagtigt, at en billedvæg er en utrolig dyr investering, og at den er svær at lave. Sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, og derfor vil vi i dette blogindlæg give jer nogle tips til, hvordan I kommer i gang med at lave en fotovæg, og samtidig vil vi vise jer nogle flotte eksempler fra folks hjem!

Fire tips til din fotovæg

1. Før du kaster dig ud i at banke røm ind i væggen, så er det en god ide at skabe sig et overblik over, hvad der skal op og hænge på væggen. Du skal derfor starte med at lægge alle dine billeder ud på gulvet, og flytte dem rundt, indtil de skaber den kombination, du ønsker.

2. Når du skal lave en fotovæg, så er det en god ide at have det rigtige værktøj ved hånden. Vi anbefaler, at du bruger tape og vaterpas til at sikre, at dine billeder hænger lige ved siden af hinanden.

3. Det er vigtigt at sikre sig, at mellemrummet mellem dine billeder passer. Derfor kan det være en god ide at markerer på væggen, hvor de forskellige billeder slutter. På den måde er du sikker på, at der er lige mellemrum mellem alle billeder.

4. Det er helt valgfrit, om man vil hænge sin fotovæg på en hel bar væg, eller over et møbel som en skænk eller sofa. Hvis din billedevæg skal hænge over et møbel som for eksempel en sofa, så er det en god ide at måle sofaens bredde og placere billederne i centrum af bredden.

Hvor stor skal min fotovæg være?

Alt efter hvilket rum man ønsker at indrette med en fotovæg, så er det vigtigt at have fokus på størrelsen. For det giver jo selvfølgelig ikke særlig meget mening at lave en stor billedevæg i et meget lille rum. Så når man vil lave en fotovæg, så er det vigtigste at kigge godt på det rum, man ønsker at lave den i og herefter bestemme størrelsen ud fra det. Når du har besluttet dig for en størrelse, så er det bare at få “konstrueret” din billedevæg. Er du i tvivl om, hvordan du lige skal lave din fotovæg, så giver vi dig i galleriet nedenfor seks måder, at du kan lave en lille, mellemstor eller stor fotovæg.

Find de perfekte billeder til din fotovæg

Sukker du ligesom mange efter en flot fotovæg i dit hjem, men du har ikke fundet de rigtige billeder endnu, så er der hjælp at hente! Ind på Wallo Marked har vi alt fra fotokunst og grafik til illustrationer og unika. Så kig forbi Wallo Marked og find de perfekte billeder til din fotovæg i dag!