Vis os dit hjem! #4

Photo credit: Emilie Schwartzlose

I denne uge fortsætter vores lille mini-serie Vis os dit hjem! Hver anden uge bringer vi et interview med en spændende person og deres inspirerende hjem. Denne gang har vi fået æren af at interviewe Emilie om hendes stilfulde hjem i Frederikshavn.


Nogle gange kommer drømmeboligen bare ud af den blå luft. Det var tilfældet for 23-årige Emilie Schwartzlose, som til dagligt arbejder som assistent i en tøjbutik. Efter at have boet hos sine forældre gennem en længere periode, blev Emilie nemlig en dag tagget i et boligopslag på Facebook af en veninde. Opslaget dejede sig om en 52 kvm stor lejlighed i det gamle kvarter, Fiskerklyngen, i Frederikshavn. Efter et hurtigt kig på billederne i Facebook-opslaget, var Emilie ikke i tvivl, så hun takkede ja efter første fremvisning.

Det jeg faldt for, var at lejligheden er lidt skæv og fin på samme tid. Der er et trin ned i soveværelset og et op igen, når man går igennem soveværelset og ud på badeværelset. Den har afhøvlede gamle trægulve, flagvinduer, stuk i loftet, pæne lister og døre med udskæringer i – lige præcis de fem ting er noget, jeg vægter meget højt, og vælger mit hjem ud fra.

Photo credit: Emilie Schwartzlose

Hyggelig og hjemlig stil

For Emilie er det vigtigt, at man føler sig hjemme i hendes lejlighed, og at hendes indretning derfor udtrykker det samme. Derfor går hun også meget op i at omgive sig med smukke ting, som loppefund eller arvestykker, der giver en hjemlig følelse.

For mig er et personligt hjem et varmt hjem. Jeg sætter stor pris på at føle mig hjemme. For mig er det rigtig vigtigt at mine arvestykker, de ting jeg har købt på rejser, og da jeg boede i Canada har en plads i mit hjem, for det har de i mit hjerte.

Det er derfor alfa omega, at man indretter sig med ting, som man holder af, og sætter pris på. Derfor mener Emilie heller ikke nødvendigvis, at man skal lade sin stil blive dikteret af, hvad der er på mode, men hvad man bliver inspireret af.

Jeg bliver meget inspireret af at komme på besøg i andre smukke hjem, og Instagram hvor jeg får min daglige inspiration fra. Jeg synes, det er vildt så mange dygtige bloggere og instagrammere, der er på Instagram. Og jeg kan blive inspireret af at kigge i blade eller gå en tur igennem byen eller ned til vandet.

Photo credit: Emilie Schwartzlose

Indretningsdrømme fra barnsben af

Interessen for interiør og lysten til at indrette er noget, som Emilie har dyret lige siden, hun var gammel nok til at rykke rundt på sit børneværelse. Da Emilie var omkring 10 år gammel, begyndte hun at tjene penge som barnepige, og mange af pengene gik til indretning af værelset.

Da jeg boede hjemme, lavede jeg alt muligt om på mit værelse, og jeg fik også lov til det. Jeg havde købt min første opvaskebørste, inden jeg overhovedet var flyttet hjemmefra, og jeg har aldrig ejet en i plastik.

Til trods for de hyggelige omgivelser hjemme hos hendes forældre, så var det ikke nok for Emilie, der havde en langt større interesse for interiør, der bare ventede på at blive sat fri. Og fri blev den endelig, da Emilie flyttede hjemmefra.

Da jeg flyttede hjemmefra bestod størstedelen af mit hjem af genbrug. Men nøje udvalgt genbrug. Jeg har altid været meget økonomisk, selvom jeg gerne ville have det på en bestemt måde.

Photo credit: Emilie Schwartzlose

Det næste drømmekøb

Emilie bliver aldrig træt af at indrette, og lige nu drømmer hun især om at lave en lille makeover i hendes køkken.

(…) fordi jeg synes, det trænger til en kærlig hånd. Jeg trives som sagt bedst med smukke ting omkring mig. Det giver mig en form for ro. Jeg vil rigtig gerne have en hvid bordplade, lysegrå skabe med messinghåndtag og have malet mine fliser på væggen helt hvide. Måske er det et projekt, jeg kan finde på at kaste mig ud i inden længe.

Har du lyst til at se mere til Emilie, så kan du følge hendes liv på instagramprofilen @emilie_schwartzlose I forbindelse med blogindlægget har Emilie også været så elskværdig at udvælge hendes 5 favoritter fra vores plakatshop, Wallo Marked, og dem kan du se nederst på siden her????????