5. danske designstole til enhver design-nørd!

I Danmark har vi en lang og stolt tradition for design. Hver sæson ser vi nye og spændende designere skyde op  rundt omkring i landet. Men selvom vi hele tiden bliver inspireret af nye designs, så falder vi ofte tilbage i klassisk dansk design. Dansk design er tidsløst og rummer både funktionalitet, kvalitet og kant. Dansk design er kendt i hele verden for dets fokus på godt materiale samt rene og simple udtryk, som aldrig går af mode.

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen var, og er stadig, uden tvivl en af Danmarks største designere. Hans bidrag til dansk design er talrigt, og flere af hans designstole er til at finde i danske hjem. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at størstedelen af designstolene på vores liste er designet af Arne Jacobsen. På vores liste er værd at nævne Ægget (1.)Svanen (2.)Dråben (3.) og Syveren (5.). Både Ægget og Svanen er smukke lænestole, der passer perfekt ind i enhver stue, mens Dråben og Syveren giver din spisestue et klassisk men også moderne udtryk.

Den klassiske y-stol

Blandt andre danske designere, som også har sat sit mindesmærke på dansk design, er Hans J. Wegner. Du kender nok bedst Wegner for hans designstol Y-stol (4.), som stadig er meget populær. Y-stolen er især blevet populær i indretningen de sidste par år, og den har fundet en perfekt plads i den rolige skandinaviske stil.

Hvad er din yndlings design klassiker? Fortæl os det i kommentarfeltet ????????