Vis os dit hjem! #5

Photo credit: Emilie Skovbon

I denne uge fortsætter vores lille mini-serie Vis os dit hjem! Hver anden uge bringer vi et interview med en spændende person og deres inspirerende hjem. Denne gang har vi fået æren af at interviewe Emilie om hendes stilfulde boho-hjem i Aarhus.


Nogle gange finder man ikke drømmelejligheden, men må derimod arbejde hårdt for selv at skabe den. Det var tilfældet for den 23-årige studerende, Emilie Skovbon, som til dagligt læser en professionsbachelor i International Handel og Salg.

Som studerende, og med et ønske om at bo i en lejlighed for sig selv, må man skrue ned for alle sine kriterier, selvom drømmene om det perfekte hjem er store. Så efter en lang periode uden et hjem, fandt jeg denne lejlighed. Først var denne lejlighed ikke drømmen, MEN jeg så muligheder i den.

Lejligheden er en gammel lejlighed på 50 kvadratmeter, som er fordel på en lille gang, soveværelse/stue, køkken og badeværelse. Lejligheden er netop blevet totalt renoveret, men da Emilie så den første gang, var der hverken bad eller køkken. Tidligere var der toilet på gangen og fællesbad i kælderen, men det blev lavet om. Det gamle køkken blev til et badeværelse, stuen blev til køkken, og soveværelset blev til stue/soveværelse.

Lejligheden er lokaliseret på 4. sal, så der kommer rigtig meget lys ind. Jeg faldt for skævhederne, de kreative løsninger, der måtte tages, men mest af alt måtte jeg finde et sted og gøre det til mit lille perfekte hjem.

Et skarpt øje for kreative løsninger og detaljer

Emilies hjem er indrettet i inspirerende boho-stil med fokus på sort, hvid og natur, og hun beskriver da også sin stil som detaljeret, personlig og skandinavisk med et boho touch. 

Mit hjem bærer præg af kreative løsninger, hjemmelavet ting såsom puder, billeder, og meget mere. Jeg har blandt andet fået min far til at lave en halvvæg mellem seng og sofa, så rummet bliver separeret lidt. Derudover har jeg brugt IKEAs BILLY reoler til tøjskab og opbevaring af alle mine kreative ting, da de er smalle, og derfor stjæler meget lidt plads.

Photo credit: Emilie Skovbon

Mor som evig inspirationskilde

Emilie får meget af sin boliginspiration fra sin mor. Emilies mor, Kirsten Skovbon, har selv en meget aktiv instagramprofil, hvor hun dagligt deler billeder fra sit smukke boheme hjem. Hun har også tidligere været kåret til ugens instagrammer af os på Wallo og Boligmagasinet.  Allerede fra barns ben af har Emilies mor været med til at påvirke Emilies interesse for indretning.

Jeg husker tydeligt, at jeg altid så frem til at komme hjem fra skole om fredagen, for så vidste jeg, at min mor havde flyttet om på mit værelse. Så et eller andet sted har jeg lært det gennem årene af min mor. Min kreative side og mine mange idéløsninger kommer nok også fra mine forældre.

Emilies kreative side var allerede til at spotte i en tidelig alder. Da hun var blot 6 år gammel, ønskede hun sig sin egen Bosch boremaskine, og i 10 års fødselsdagsgave fik hun sin første symaskine. Lige siden har hendes kreative side ingen ende ville tage, og hun søger kontant nye og anderledes muligheder og idéer. Og dem er der massere af. Et af Emilies store ønsker er blandt andet at male alle gulvene i lejligheden hvide.

Mit børneværelse havde hvide gulve, og efter jeg flyttede hjemmefra, har jeg længtes efter mine gulve på mit børneværelse. Men det må nok vente til, at jeg en skønne dag bliver ejer af en lejlighed eller bolig.

Photo credit: Emilie Skovbon

Klassisk, klassisk, klassisk…

Når man bor i så lækkert et hjem som Emilies, så er vi sikkert mange, der er interesseret i at høre hvilke tips, som Emilie indretter sit hjem udfra.

Mit bedste tip til boligindretning er: find ud af hvad du godt kan lide og lav din egen personlige stil. For mig som studerende forsøger jeg at holder mine møbler meget “klassiske”, eller rettere sagt, møbler der ikke løber af mode, og har en bestemt stil. På den måde skal man ikke skifte alle møbler ud, hver gang moden skifter. En ny plakat, en lampe eller puder kan nemt skabe en rigtig stor effekt.